Nieuws

28-02-2022: Dimitri Massot volgt volgend seizoen Stefan Klinkers op als coach in Landen

Dimitri Massot heeft lange tijd zelf op een hoger niveau gespeeld en krijgt nu Landen onder zijn hoede. © Mpics

Landen blijft het goed doen in tweede landelijke. De ploeg won dit weekend nog met 81-61 van Kontich Wolves. Het levert de ploeg een verdienstelijke zevende plaats op in de rangschikking. Ondanks de goede resultaten gaat de club deze zomer toch over tot een coachwissel. Dimitri Massot zal de taken van Stefan Klinkers overnemen.

Sportief verantwoordelijke Sven Manghelinckx is tevreden met de gang van zaken. “Rond Nieuwjaar hebben we het even wat moeilijker gehad. Veel spelers zaten op hun tandvlees en niet alle neuzen wezen in dezelfde richting. Intussen is dat opnieuw wel het geval en dat is merkbaar aan de resultaten. We willen vroeger op de bal spelen dan vorig jaar en hebben intussen ook al de eerste gesprekken gevoerd naar volgend seizoen toe.”

Coachwissel
Het huiswerk in Landen is inderdaad al goed gevorderd. Sven Manghelinckx geeft een stand van zaken. “Eerder lieten we al weten dat Stefan Klinkers besloten heeft om na dit seizoen te stoppen als coach. Hij kon zijn opdracht niet langer combineren met zijn privéleven. Daar hebben we begrip voor. Met de veertigjarige Dimitri Massot hebben we al een vervanger gevonden. Hij is de broer van Sasha Massot die in het begin van het seizoen nog coach was bij Limburg United. Beide broers hebben trouwens samen op het terrein gestaan in Charleroi. Vier jaar lang was hij daar een profspeler. Nadien kwam hij nog verschillende lager spelende clubs uit. Recent was hij als coach aan het werk bij Waremme en Bilzen. Hij is tweetalig, wat in onze club toch ook een voordeel is.”

Spelersgroep
Ook naar de spelersgroep is er al veel duidelijkheid. Sven Manghelinckx geeft toelichting. “De huidige ploeg heeft verklaard dat ze allemaal in principe aan boord zullen blijven. Dat is een positief gegeven. We zijn enkel nog op zoek naar een bijkomende forward. Het is fijn om vast te stellen dat ook onze jongeren helemaal doorbreken. Jongens als Temsamani, Lilongo of Van Cauwenbergh zijn volwaardige spelers van de A-ploeg geworden, waar we steeds kunnen op rekenen. Zij kunnen volgend jaar bij ons voort blijven groeien.”

13-02-2022: Landen wint derby tegen Clem Scherpenheuvel met spectaculaire 108-104-cijfers

Bram Van Cauwenbergh is hersteld, nadat hij twee keer geblesseerd raakte. © Guy Meurs

De Vlaams-Brabantse veldslag in tweede landelijke tussen Landen en Clem Scherpenheuvel is gestreden. Hoewel beide ploegen het vooraf niet echt over een echte derbysfeer hadden, was dat gevoel dit weekend wel veertig minuten lang aanwezig. Na een zinderende match haalde de thuisploeg het finaal met 108-104.
(HLN: Erik Vandeweyer 13-02-22)

Dit seizoen staan de confrontaties tussen Landen en Clem Scherpenheuvel bol van de sensatie en de spanning. In Scherpenheuvel eindigde de partij op een 105-97-zege voor Scherpenheuvel. Nu waren de rollen net omgekeerd en haalde Landen het met een hoge score. Bram Van Cauwenbergh geeft meer duiding: “Twee keer ging het inderdaad om hoge scores, twee keer ging het niet om de beste defensies. We namen een goede start en konden meteen tien punten uitlopen. Scherpenheuvel kwam echter de terug in de match, maar op slag van rusten (58-50, red.) konden we opnieuw een kleine kloof slaan. Nadien bleef het wel spannend tot het laatste fluitsignaal.”

Vrijworpen.
Wat maakte uiteindelijk het verschil? Bram Van Cauwenbergh is duidelijk. “De bezoekers teerden op de driepunters van hoofdzakelijk Jonathan Delaere. Vooral voor de rust was hij onhoudbaar. Het was echt indrukwekkend. In de slotfase bleven wij kalm en konden we de nodige vrijworpen omzetten. Die acht op acht gaf toch wel mee de doorslag op het einde.”

Plaats in landelijke.
Na vijftien wedstrijden staat Landen op een keurige achtste plaats in tweede landelijke. Bram Van Cauwenbergh is tevreden. “We tonen aan dat we als nieuwkomer onze plaats in de reeks waard zijn. Evident was het niet, want we zijn nog niet vaak compleet geweest. Een aantal spelers moesten al in quarantaine, anderen raakten dan weer geblesseerd. Dat laatste was ook bij mij het geval. In het begin van het seizoen liep ik een spierverrekking op en was ik enkele weken buiten strijd. Ik kwam terug, maar herviel. Opnieuw was ik drie weken buiten strijd, maar toen viel die periode gelukkig samen met mijn examens. We willen nu verder bevestigen in landelijke. Volgend weekend trekken we naar Arendonk. Die ploeg staat op gelijke hoogte.”

06-02-2022: Peanuts tornooi – 16 Ploegen nemen deel aan het tornooi.

Ploegen:
2B|SAFE Tienen A – B – C
BC Asse-Ternat A – B
BCT Overijse A – B
Kon. Sint-Truidense Basketbal A – B
L.S.V. Basket Landen A – B
Stella Artois Leuven Bears A – B – C
Strombeek Beavers A – B

Het jaarlijks Peanuts tornooi was weerom een sportieve voormiddag. Onder de ploegen zagen we veel motivatie, balvaardigheid en plezier van het spel.
Als afsluiter kreeg iedere speler een medaille, Appel en flesje water. (de medaille waar ieder spelertje resoluut mee pronkte)
Speciale dank aan:
– Alle spelertjes voor hun talrijke aanwezigheid + hun supporters.
– Coach Karen en Mila + Jeugdverantwoordelijke Marijkje voor de puike coördinatie.
– Refs: Tom, Sven en David.
– Heidi , om ons telkens te voorzien van vers gemaakte soep.
– De ouders die ons ondersteuning gaven.

01-02-2022: Sven Manghelinckx staat met Landen voor heel ander verhaal: “Behoud is plots niet meer aan de orde”

Landen pakte dit weekend drie punten zonder te spelen. Soba gaf forfait. Die overwinning geeft de ploeg onderaan meer armslag, maar op zich zijn punten nu onbelangrijk geworden. Door de nieuwe coronamaatregelen is Landen nu verzekerd van een verlengd verblijf in tweede landelijke. Dat laat de clubleiding toe om al te denken aan volgend seizoen
(HLN: Erik Vandeweyer 01-02-22)

Landen won de wedstrijd tegen Soba met 20-0-forfaitcijfers. Sportief verantwoordelijke Sven Manghelinckx geeft meer duiding bij de verrassende zege. “Soba kampte met coronabesmettingen en had slechts zes spelers ter beschikking. Ze zagen het niet zitten om met een beperkte groep naar Landen te komen en gaven liever forfait. In feite had die match in december al gespeeld moeten worden. Ik vond het jammer dat ze nu forfait gaven. We krijgen er weliswaar drie punten bij, maar zijn het ritme wel kwijt.”

Behoud verzekerd
Vorige week kondigde Basketbal Vlaanderen aan dat er in landelijke en provinciale geen dalers zijn, enkel stijgers. Voor Landen heeft dit gevolgen. Sven Manghelinckx vervolgt. “Plots is het behoud niet meer aan de orde. Op zich heb ik me daar niet echt druk om gemaakt. We staan in de brede middenmoot en verloren enkele keren met nipte cijfers. Ons spel is niet slecht ondanks het feit dat we enkele geblesseerde spelers en enkele spelers in quarantaine hebben gehad. Gelukkig komt Bram Van Cauwenbergh terug uit blessure. Hij is belangrijk voor het team. In de komende drie wedstrijden moeten we ook sportief het behoud voort gestalte kunnen geven. Dit weekend nemen we het thuis op tegen Hades. Ginds verloren we met zes spelers. Het is de eerste maal dat we weer compleet zijn.”

Volgend seizoen.
Vorig jaar had men in Landen de kern laat op papier. Nu wil Sven Manghelinckxx sneller het huiswerk gemaakt hebben. “We moeten voor volgend seizoen op zoek gaan naar een nieuwe coach. Stefan Klinkers heeft ons laten weten dat hij de coaching niet meer kan combineren met zijn privéleven. Ik heb nog geen zicht op zijn opvolger, maar weet dat het in coronatijden niet makkelijk is om goede coaches te vinden. Deze week vatten we de gesprekken aan met de spelers. Het was eigenlijk de bedoeling om daar iets vroeger mee te beginnen, maar quarantainemaatregelen verhinderden dat.”

29-11-2021: Ilias Temsamani (Landen) met één punt onderuit tegen leider Guco Lier: “Dit doet pijn”

(Eric Vandeweyer – Het Laatste Nieuws)

Landen verloor dit weekend op eigen veld met 62-63 tegen Guco Lier. Daarmee mist de ploeg op een haar na een stuntzege, want de Pallieters staan fier aan de leiding in tweede landelijke. Ondanks deze nipte nederlaag blijven de Landenaren het goed doen. Na negen speeldagen staat men met een zevende plaats netjes in de middenmoot.

Ilias Temsamani (18) speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen de leider. “Guco Lier had de acht voorbije wedstrijden allemaal gewonnen. We wisten dus dat ze bijzonder sterk zouden zijn. We speelden een ijzersterke eerste helft en stonden bij de rust 32-27 voor. In het derde quarter zette Guco een tandje bij, zodat het een spannend duel werd. We kwamen in foutenlast, de scheidsrechters floten wel erg streng voor ons. Op het einde kwamen we dan één puntje tekort. Dit doet pijn, want we hadden tweede landelijke kunnen verbazen door Lier een eerste seizoensnederlaag toe te dienen.”

Jeugdproduct

De voorbije twee jaar kon Ilias Temsamani van de jeugd doorstoten naar de eerste ploeg. “Ik ben met basketbal begonnen bij Anderlecht. We woonden immers in het Brusselse. We verhuisden naar Hannuit en ik kwam bij Jodoigne terecht. Daar ben ik zelf weggegaan, omdat de sporthal instortte (lacht). Er werd verhuisd naar een nieuwe locatie, maar de trainingsuren daar pasten me echt niet. Zo belandde ik zes jaar geleden bij Landen. Vermits ik twaalf jaar was toen ik aansloot, kan je me dus als een jeugdproduct van de club beschouwen. Men leidde me op als spelverdeler, maar ik kan ook op de vleugel goed uit de voeten. De voorbije maanden heb ik serieuze vorderingen gemaakt. Toen we nog in eerste provinciale speelden, merkte ik dat het fysiek veel zwaarder was dan bij de jeugd. Intussen heb ik spiermassa bijgekregen.”

Goede heenronde

Landen draait in het eerste volwaardige seizoen in landelijke goed mee met de middenmoot. Ilias Temsamani bevestigt. “We mogen inderdaad tevreden zijn over onze heenronde. We hebben individueel behoorlijk wat talent, zodat we meestal vlot scoren. Lier was een uitzondering op de regel. Het behoud blijft desondanks onze eerste betrachting. Voor nieuwjaar nemen we het nog op tegen Gembo B, Soba en Beringen. Dat zijn allemaal ploegen die in onze buurt geklasseerd staan.”

02-11-2021: Bram Van Cauwenbergh leidt Landen naar tweede winst: “We hebben onze plaats in landelijke”.

Landen heeft dit weekend een dubbele speeldag afgewerkt. Eerst werd er thuis tegen Arendonk gewonnen met 73-72. Amper 24 uur later moest men (opnieuw thuis) met 85-102 het onderspit delven tegen Red Vic Wilrijk. Door deze resultaten klimt de ploeg naar een gedeelde achtste plaats in tweede landelijke.
(HLN – Erik Vandeweyer)

Tegen Arendonk werkte Landen een volwassen wedstrijd af. Bram Van Cauwenbergh kroonde zich in een prangende eindfase tot matchwinnaar. “Het was een wedstrijd die tot de allerlaatste seconde spannend bleef. Arendonk beschikte niet over de allergrootste ploeg, maar in de breedte hadden ze wel voldoende gestalte. Bijna alle spelers waren 1m90 groot. Defensief stond het bij de tegenstanders als een blok. Op twintig seconden van het einde stonden we nog één punt achter. In die laatste seconden kon ik de winnende korf aantekenen.”

Red Vic

Tegen Red Vic liep het minder vlot voor de Landenaren. Bram Van Cauwenbergh verklaart het verlies.
“We voelden de wedstrijd van daags voordien tegen Arendonk, maar dat mag geen excuus zijn. Ook Red Vic had een dag eerder een inhaalwedstrijd afgewerkt. De Antwerpenaren beschikken gewoon over een zeer goede ploeg. Meerdere spelers kunnen met hun shot het verschil maken. Momenteel staan ze op de vierde plaats. Ik zie hen echt meespelen voor de titel. Ik denk dat we met twee overwinningen in vijf wedstrijden een degelijke start hebben genomen. Indien we altijd voltallig waren geweest, konden we misschien iets hoger staan. Anderzijds staan we momenteel op een gedeelde achtste plaats. Indien we op het einde van dit kampioenschap nog altijd op deze positie staan, zullen we tevreden terugblikken op het seizoen. We tonen in ieder geval aan dat we als nieuwkomer onze plaats hebben in landelijke.”

Blessure hamstrings

Bram Van Cauwenbergh miste een deel van de campagne. “Op de eerste speeldag liep ik een contractuur aan de hamstrings op. Het hield me even van het terrein. Nu ben ik weer honderd procent fit. Ik hervatte met twee wedstrijden in één weekend. Dat was wel heftig. Vermits ik de dubbele opdracht zonder kleerscheuren heb overleefd, kan ik de toekomst optimistisch tegemoet gaan.”

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?