27-03-2023: Verzuurde relatie met coach doet clubicoon Xavier Penneman en heel wat ploegmaats vertrekken bij Basket Landen: “Het bestuur had geen oor naar onze verzuchtingen.

Xavier Penneman had gedacht zijn carrière in schoonheid te kunnen afsluiten bij Landen, maar verhuist nu toch naar Jupille. — © Guy Meurs

Het seizoen 2022-2023 van Basket Landen zal de geschiedenisboeken ingaan als een jaar van vele verliezen, van talloze geblesseerden vooraf en tijdens het seizoen, maar ook van veel spelers die definitief de stal verlaten. Onder wie ook de boegbeelden Xavier en Rémi Penneman.

Wie kent ze niet, de gebroeders Penneman? Topscorer Xavier – de politieman met het peperkoeken hart – trekt met broer Rémi naar Jupille. Carmelo Bongiorno en Guillaume Amaury volgen in hun zog. “Dit seizoen verliep erg slecht”, vertelt Xavier Penneman. “Een groot deel van de spelersgroep wilde een coachwissel naar volgend seizoen toe, want onder Massot lopen de sportieve zaken bijzonder stroef. De relatie is wat verzuurd geraakt. Het bestuur wil echter gewoon verder met de coach en had geen oor naar onze verzuchtingen. Het wilde van geen wijken weten inzake de keuze van de hoofdcoach, dus zat er voor veel spelers niets anders op dan andere oorden op te zoeken. Heel erg jammer, maar de situatie is voor ons hopeloos en bijzonder ernstig.”

“Ik speel al zes seizoenen voor de club en had gehoopt hier mijn carrière in schoonheid te kunnen afsluiten, want ik ben inmiddels al 35. Loopt dat even anders dan gedacht”, werpt Xavier Penneman gelaten op. “In de plaats werd het uitkijken naar een andere club. Jupille moet voor mij dan maar het eindstation worden. Dat zij de meeste thuiswedstrijden op vrijdagavond afwerken, is handig omdat ik in shiften werk bij de federale politie. Op zaterdag ligt dat doorgaans iets moeilijker voor mij.”

Na het vertrek van Marius Huynen midden dit seizoen (verhuis naar het buitenland) en de langdurige onbeschikbaarheid door blessure van Marc Jacquot, betekent dit dat Landen er volgend seizoen helemaal anders zal uitzien. Sportief manager Sven Manghelinckx laat weten dat voor volgend seizoen alvast Sebo Lussadissu (Villers, shooting guard), Stephan Kpako (Dison, shooting guard), Arnaud Bondue (Borgworm, power forward) en Valentin Weiler (Aarlen, point guard) werden aangetrokken en dat er nog een center op komst is.

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?