19-03-2023: Landen vecht voor het behoud in tweede landelijke. Nieuwe ploeg staat op papier.

Momenteel is het nog niet duidelijk in welke reeks Landen volgend seizoen zal uitkomen. De ploeg knokt voor het behoud in tweede landelijke, maar een gemakkelijke opdracht wordt dat allerminst. Een degradatie naar eerste provinciale behoort tot de mogelijkheden. Dat weerhoudt de clubleiding niet om de nieuwe ploeg klaar te stomen.

Sven Manghelinckx moet de komende dagen enkel nog op zoek gaan naar een centerspeler. © MGD

Landen heeft er geen te best weekend opzitten. De ploeg verloor kansloos met 99-66 op Zuiderkempen. Momenteel staan de Landenaren op de voorlaatste plaats in de play-downs, maar men heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan de meeste concurrenten. Het behoud verzekeren is geen utopie. Gezien het groot aantal degradanten (reeksen worden genormaliseerd na corona), moet men de komende weken zeker nog voorbij Bree, Kontich en Borgerhout zien te geraken. Zaterdag speelt men in dat opzicht een belangrijk duel in Bree. Sportief manager Sven Manghelinckx houdt beide voeten op de grond. “We weten dat het moeilijk zal worden om in tweede landelijke te blijven. Indien we in de eerste ronde één wedstrijd meer hadden gewonnen, zaten we nu in de play-ups. Door het gekke systeem, waarbij niet alle resultaten van die eerste ronde in rekening worden gebracht, verloren we drie winstmatchen. Momenteel ziet het er sterk naar uit dat enkel de top drie van die play-downs in tweede landelijke zal blijven.”

Vertrekkers

Stilstaan is achteruitgaan. Dat beseft men ook in Landen. De voorbije weken heeft het clubbestuur dan ook de nodige stappen ondernomen om een competitieve ploeg op de been te brengen naar volgend seizoen toe. Sven Manghelinckx geeft een stand van zaken. “De ploeg voor volgend seizoen zal er toch wel enigszins anders uitzien. Om verschillende redenen zullen we na deze campagne afscheid nemen van Xavier en Remy Penneman, Carmelo Bongiorno en Amaury Guillaume. Marius Huynen heeft in de loop van deze competitie al afscheid genomen van de club. Hij verhuisde immers naar het buitenland.”

Nieuwkomers

Tegenover de vijf vertrekkers staat de komst van een aantal nieuwe gezichten. Sven Manghelinckx overloopt de transfers. “Sebo Lussadissu is een shooting guard die momenteel nog uitkomt bij Villers. Ook Stéphane Kpako is een shooting guard. Hij komt over van Dison. Arnaud Bondue is een powerforward die we weghaalden bij Waremme. Spelerverdeler Valentin Weiler is de laatste transfer. Hij zal Aarlen verlaten. We zijn enkel nog op zoek naar een centerspeler.

Ik kan verder nog meegeven dat de technische leiding in handen zal blijven van Dimitri Massot en Alexander Guery.”

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?