14-03-2020: Update coronavirus

Alle wedstrijden en trainingen in Vlaanderen afgelast tot 3 april

Woensdag werd reeds beslist om alle wedstrijden en -events t.e.m. 31 maart af te gelasten om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op basis van de maatregelen van de overheid wordt die periode nu uitgebreid tot 3 april.
Het advies om voor trainingen het lokale gemeentebestuur te raadplegen werd ondertussen ook aangepast: alle trainingen tot 3 april worden bij voorkeur afgelast
Op 26 maart zal beslist worden of de maatregelen ook na 3 april van toepassing blijven. 
Volg alle updates via www.basketbal.vlaanderen/afgelastingen.
Wacht met het herplannen van wedstrijden
Alle seniorwedstrijden werden verplaatst naar een weekend in april of mei. Alle jeugdwedstrijden werden verplaatst naar 31 mei. Gezien de snelheid waarop de gebeurtenissen zich momenteel ontwikkelen is het echter nog niet zinvol om reeds te starten met het opnieuw inplannen van de wedstrijden.

Er kan uiteraard reeds contact opgenomen worden met sportdiensten om te informeren naar de beschikbaarheid van de zaal maar gelieve voorlopig nog geen nieuwe workflows op te starten via Sport Beheeronline.
Uiterste speeldata & kosten
Clubs zullen de wedstrijden die nu afgelast worden kosteloos opnieuw kunnen inplannen op een andere datum, met als uiterste speeldatum 10 mei 2020 voor seniors en 31 mei voor jeugd