Landen begint play-downs zonder vertrokken Rémi Penneman: “In plaats van met een verhakkelde ploeg te blijven aanmodderen, heb ik de vlucht vooruit genomen”

David Wellens bleef wel op post in Landen. “Dit seizoen is allesbehalve vlekkeloos verlopen, maar we mogen coach Dimitri Massot, voor wie het toch even zoeken bleek, niet zomaar laten vallen.” — © Guy Meurs

Met de komst van Bree komend weekend maakt Landen zich op voor de eerste wedstrijd van de play-downs. David Wellens heeft er goede hoop op dat de Haspengouwers zich na een moeilijk en bewogen jaar toch gaan redden.

“Dit seizoen is allesbehalve vlekkeloos verlopen, maar we mogen coach Dimitri Massot, voor wie het bij Landen toch even zoeken bleek, niet zomaar laten vallen”, zegt Wellens. “Laten we wat geduld oefenen. We hadden in het begin van het seizoen ook gewoon af te rekenen met geweldig veel pech en dat heeft onze plannen toch een beetje doorkruist. Bovendien is het met een nieuwe coach aan het roer sowieso altijd een beetje opnieuw zoeken naar automatismen, je speelt tenslotte toch vanuit een andere speltechnische benadering. Dat we nu de play-downs spelen, hebben we in de eerste plaats te wijten aan die vele blessures waarmee we dit seizoen af te rekenen hadden. We konden nooit ons volledig rendement halen.”

Al die nederlagen hadden helaas ook wel hun gevolgen. Wellens bleef op post – “Ik heb er nooit aan gedacht om andere oorden om te zoeken en steun de trainer nog altijd volledig” -, maar een bepalende figuur als Rémi Penneman verliet Landen intussen wel en gaat aan de slag in Jupille. “Ik had het een beetje gezien in Landen”, vertelt Penneman. “Het liep niet zoals verwacht, er was flink veel onenigheid, en in plaats van met een verhakkelde ploeg te blijven aanmodderen, heb ik de vlucht vooruit genomen en elders mijn heil gezocht. Ik kon het echt niet langer aanzien. Vermoedelijk zal ook mijn broer Xavier nog volgen. Of het een leegloop wordt? Elke speler moet individueel uitmaken waar hij thuishoort. Maar voor mij was het een uitgemaakte zaak dat ik elders aan de slag wou. Ik wens Landen het beste.”

Jeugdploeg trainen

Wellens bleef dus wel aan de slag in Landen en traint er sinds januari zelfs de U16. “De voorbije jaren trainde ik andere jeugdreeksen en zijn we verschillende keren kampioen gespeeld. Zoiets geeft mentaal vleugels. Dat is trouwens ook hoe we de play-downs moeten aanvatten: met een positieve mindset. Dan is er veel mogelijk.”

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?