Bekerwedstrijden en voorseizoen 2018

RACING BRUGGE A / LSV BASKET LANDEN A : 78 / 63

Het klassenverschil liet zich van bij de opworp gevoelen en Brugge werkte de voorgift dan ook onmiddellijk weg om bij het einde van het 1ste kwart de stand op 21/13 te brengen. In de daaropvolgende drie kwarten bleek de repliek van LSV duidelijk beter en kwam het aanvallend beter uit de verf. In het 3de kwart kon Landen zijn achterstand zelfs wegwerken tot  54/48 maar met 4 opeenvolgende driepunters smoorde de thuisploeg deze wederopstanding in de kiem. Ook in het laatste kwart werd alle weerstand door Brugge gebroken.

Kwarten = 21/13 -19/14 – 20/23 – 18/13 – Vrijworpen = LSV 11/21 – Brugge 10/24

Landen = Rousseau – Bongiorno 17 – Smets – Huynen 17 (1X3) – Robben – Diet 13 – Penneman 11

BC KORTRIJK SPORT B  /  LSV BASKET LANDEN A :  75 / 68

Er werd een evenwichtige wedstrijd verwacht en dat bleek dan ook na het 1ste kwart waarheid te zullen worden (18/17). Niets daarvan, in het 2de kwart bakte Landen er zowel verdedigend als aanvallend niets van waarvan Kortrijk duidelijk profiteerde zodat bij de rust de overwinnaar reeds gekend was (47/24). In her 3de kwart noteerde men geen beterschap bij de bezoekers. Het 4de  kwart daarentegen was het beste wat LSV tot nu toe in dit prille seizoen presteerde. Met een 13/32 score werd de achterstand naar normale normen teruggebracht. De opgelopen schade kan evenwel niet meer volledig weggewerkt worden.

Kwarten = 18/17 – 29/8 – 15/12 – 13/32. Vrijworpen LSV : 14/24 – Kortrijk 7/14

Landen = Rousseau – Bongiorno 21 (1X3) – Wellens David 2 – Smets 6 – Van Ceulebroeck – Diet 13 – Penneman 15

LSV LANDEN B  / 2 B SAFE TIENEN B :  55 / 54

Een wedstrijd waarin de thuisploeg in de drie eerste kwarten achter de feiten aanliep. Tienen stevende dan ook op een gemakkelijke zege af 38/49 bij het eind van het 3de kwart. Het doorzettingsvermogen van onze B-ploeg slaagde er evenwel het tij te doen keren en kort voor het einde van de wedstrijd  werd de score, met nog 20” te spelen, op 53/51 gebracht. Tienen scoorde dan op 3” van het einde via Warnant (ex-Landen) met een driepunter 53/54. In de time-out werd met succes een laatste aanval uitgewerkt wat Roosen toeliet op het eindsignaal de definitieve score vast te leggen.

Kwarten = 8/15 – 16/18 -14/16 – 17/5 – Vrijworpen LSV 22/28 – Tienen 8/11

Landen = Poffé 13 – Klinkers 6 – Sterkendries – Wellens Joachim 3 – Van Cauwenbergh 4 – Neven Domien 7 – Ignoul 7 – Roosen 15 (1X3) – Beckers

LSV LANDEN R – 2B SAFE TIENEN R = 57 / 52

De start van Landen was out standing (25/8). In de volgende twee kwarten bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. In het 4de kwart voerde Tienen de forcing en met 4 opeenvolgende driepunters kwam het nog kortbij maar toch tekort om de overwinning binnen te halen.

Kwarten = 25/8 – 10/11 – 11/12 – 11/21 – Vrijworpen LSV 12/21 – Tienen 6/17

Landen = Van Cauwenbergh 13 (2X3) – De Geyndt 7 – Wellens Joachim 2 – Neven Domien 4 – Sterkendries – Neven Thomas 4 – Jonckheere 10 – Berghmans 14 – Beckers 3 (1X3)