20-09-2020: U16 M – BBC Croonen Lommel A (49) – LSV Basket Landen A (61)

Sven M.
Eerste competitiewedstrijd voor onze M16-dames en meteen op een exotische verplaatsing naar Lommel.
Zoals verwacht merken we tijdens de opwarming dat onze tegenstrevers iets groter in lengte zijn, en vooral steviger (volwassener) dan onze frele meisjes.
Het wedstrijdbegin is gelukkig meteen in ons voordeel.
Door snel en vinnig te starten staat het na 5 minuten speeltijd 4-13 voor ons. Wat Lommel ook probeert, het kwart wordt op dezelfde manier afgesloten en eindigt op 13-20.
Het tweede kwart is pas helemaal van ons!
Goeie defense, een reeks fastbreaks en enkele 3-punters brengen aan de rust een 19-36 ruststand op het bord.
De Lommelse meisjes zullen een bolwassing van hun coach ontvangen hebben en/of onze girls zullen zegezeker geweest zijn, maar het derde kwart brengt een heel ander wedstrijdbeeld.
Lommel is erg gretig en buit zijn robuustheid goed uit, want na speelminuut 25 staat er voor ons een ondenkbare 34-36 op het scorebord…een 15-0 moeten slikken!
Gelukkig hervindt LSV terug een beetje haar ritme waardoor het kwart toch nog wordt afgesloten met een 40-50 stand.
Het laatste kwart belooft dus redelijk spannend te worden.
Starten met een 3-punter doet dan zeker deugd.
Lommel tracht nog alles in het werk te zetten om aan de achterstand te knabbelen, maar onze meisjes tonen zich erg matuur.
Ze spelen de bal regelmatig goed rond om de wedstrijd te controleren en weten ook gepast tegen te scoren op de Lommelse aanvallen.
De wedstrijd eindigt op 49-61.
Een mooie start voor onze ladies, op naar de volgende wedstrijd!

Johny M.
Uitkomend in een hogere leeftijdscategorie + een hogere reeks (2e) is LSV er in geslaagd zijn 1ste wedstrijd met glans winnend af te sluiten.
In de 1ste speelhelft bouwde LSV een comfortabele voorsprong uit (19/36).
Lommel herleide zijn achterstand tot 34/36 (35e min) maar een sterke Ede Manghelinckx (nb 4 driepunters), goed bijgestaan door Diederich en Olenga, zetten de puntjes op de i.

Kwarten: 13/20 – 6/16 – 21/14 – 9/11
Vrijworpen: Croonen 5/15 – LSV 8/16
Landen: Ede Manghelinckx 30 – Amandine Diederich 11 – Koho Olenga Mapesa 10 – Julia Feier 6 – Hannelore Wauters 2 – Anouk Meyers 2 – Mathilde Lechien 0 – Heloïsa Souza Silva 0