07-02-2023: Guillaume Amaury is met Landen veroordeeld tot barrages: “We hebben een te sterke ploeg om zomaar te zakken”.

Guillaume Amaury weet nog niet of ook hij volgend jaar bij Landen actief blijft. “Het is voor mij telkens een verre verplaatsing vanuit Welkenraedt en dat begint toch te wegen.” — © Guy Meurs

Ondanks de 71-82-zege in Beringen is Landen met een zesde plaats op acht ploegen sowieso toch al veroordeeld tot de barrages om niet te degraderen. “Toch hebben we een te sterke ploeg om zomaar te zakken”, vindt Guillaume Amaury.

“We hadden in het begin van het seizoen met veel blessureleed af te rekenen en dat heeft ons seizoen al bij al toch een beetje gehypothekeerd”, zegt Amaury. “Onze ambitie om top drie te spelen hebben we daardoor van meetaf aan moeten bijstellen. Dimitri Massot, onze nieuwe coach dit seizoen, heeft alleszins geen vrij spel gehad om er een constante lijn in te krijgen.”

Vorig weekend ging Landen wel nog winnen in Beringen. “Het was pas in het slotkwart dat we het laken naar ons toetrokken en een tienpuntenkloof wisten te slaan. We hadden het knap lastig, maar zijn er uiteindelijk toch in geslaagd de zege te pakken. Dat heet dan mentaal sterk zijn, zeker. In zulke situaties is dit Landen op zijn best.”

Amaury weet nog niet of hij volgend jaar ook bij Landen actief blijft. “Het is voor mij telkens een verre verplaatsing vanuit Welkenraedt en dat begint toch te wegen. Het zou fijn zijn om iets dichter bij huis op het parket te kunnen staan. We zien nog wel waar ik volgend jaar speel.”

Nieuw-Zeeland

Wat Amaury wel al weet, is dat Landen het op het einde van zijn seizoen zonder hem zal moeten zien te rooien. Samen met zijn vriendin heeft hij een lange trip naar Nieuw-Zeeland geboekt. “Nieuw-Zeeland heeft een wondermooie natuur en ook de temperaturen zijn er draaglijk. Bovendien is het ook een schitterend wijnland. Wees maar zeker dat we versteld zullen staan van de pracht en schoonheid van het land. Het wordt een ervaring die we ons de rest van ons leven gaan onthouden.”

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?