25-09-2021: HSE B – Seniors

HOME VISIT SCORE
2B|Safe Tienen LSV Basket Landen 100 – 52

Bij aanvang van de wedstrijd wisten we dat we een moeilijke match tegemoet gingen.
Tienen is een duidelijke titelkandidaat.
Landen begint echter met goede moed aan de wedstrijd en we kunnen het Tienen moeilijk maken.
We zetten defensief goed druk en ook offensief komen we vlot tot scoren.
Na 15 minuten wedstrijd moeten we onze meerdere erkennen in Tienen.
Onze tegenstrever blijft elke tegenaanval met 5 spelers vlot lopen, maar dat ritme kunnen we niet blijven aanhouden.
Tienen maakt vanaf dan gemakkelijke scores op tegenaanval en door de vermoeidheid zijn we zelf niet meer zo zuiver in aanval (enkele balverliezen, net niet kunnen afwerken,..).
Er begint zich een kloof te vormen en de ruststand is dan 50-35.
Hoewel we als ploeg met goede moed uit de kleedkamers komen, krijgen we toch een moeilijke derde kwart.
Tienen blijft doorzetten op zijn elan en de kloof wordt alsmaar groter.
Landen komt heel moeilijk tot scoren en we maken maar 4 punten.
Met de start van het 4e quarter, wordt ook het slot van de wedstrijd ingezet.
Dit quarter wordt er 1 van eer.
Hoewel de vermoeidheid overheerst, vechten de spelers er toch nog eens 10 minuten voor.
Op karakter kan Landen het niveau terug iets hoger brengen.
We geven geen gemakkelijke doelpunten meer weg en in offence vinden we hier en daar weer de gaten.
Maar al bij al was Tienen deze zaterdag de betere ploeg en dat laat de eindscore van 100-52 ook blijken.
Na de wedstrijd krijgen onze spelers van Tienen nog felicitaties voor de eerste 15minuten.
We hebben ze in positieve zin kunnen verrassen!
(Coach HSE B)

Kwarten: 27/19 – 23/16 – 25/4 – 25/13
Vrijworpen + DriepuntersTienen: 15/23 + 4 – Landen: 3/4 + 3
Landen: Lukas Goyens 17 – Arne Lesuisse 10 (1 x 3) – Arnout Roosen 8 (2 x 3) – Anton Vanrusselt 6 – Gijs Swillen 6 – Leander Warnant 3 – Joris Robben 2 – Abraham Smets 0
Coach: Alexander Guery