23-01-2021: Buitenschoolse activiteiten -13-jarigen tijdelijk opgeschort.

Eerder deze week werden ten gevolge van enkele uitbraken van COVID-19 in Sint-Truiden scholen gesloten en werd beslist tot het opschorten van alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar, en dit tot aan de krokusvakantie.
Drie gemeenten uit Vlaams-Brabant grenzen aan Sint-Truiden, en het openbare leven is hier ook in belangrijke mate gericht op deze stad.

Na een uitgebreid overleg met de betrokken burgemeesters, medische experten van de eerstelijnszone, de Federale gezondheidsinspectie, Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano, heeft de gouverneur een besluit genomen om de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar op te schorten in Landen, Geetbets en Zoutleeuw, en dit tot aan de krokusvakantie (dus tot en met vrijdag 12 februari). 
Er is geen reden tot paniek of verregaande maatregelen.

Voorzichtigheid is wel geboden, aangezien het moeilijk te voorspellen is hoe het virus – en zeker de nog minder bekende ‘Britse’ variant – zich in de komende dagen en weken zal gedragen.

Ondertussen blijft het belangrijk de bestaande maatregelen tegen het coronavirus na te leven: in het bijzonder de mondmaskerdracht, social distancing, handhygiëne, contacten vermijden, alleen winkelen en zeker ook verluchting.
Deze maatregelen zorgen ervoor dat we een barrière maken tussen het virus en de mensen en ze zijn nog steeds de beste bescherming tegen het coronavirus in het algemeen, ongeacht de variant. 

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?