16-10-2021: HSE A – Seniors

HOME VISIT SCORE
Clem Scherpenheuvel A LSV Basket Landen A 105 – 97

Clem Scherpenheuvel en Landen hebben gezorgd voor een uiterst vermakelijke derby.
De thuisploeg haalde het finaal met 105-97 en klimt daarmee naar een gedeelde derde plaats in tweede landelijke. Landen blijft nog even uit de degradatiezorgen, maar kijkt toch beter naar beneden.

In het eerste quarter (28-21) konden Vermaelen en Cornelissen het verschil al maken. De thuisploeg zocht de korf aanvankelijk van op afstand, terwijl Landen probeerde om de grote jongens inside te bereiken. Bij de rust stond het 54-46. Na de rust kon Clem de kloof van tien punten aanvankelijk vlot bewaren. Wieringa en Cornelissen manifesteerden zich als een goed ingespeeld duo. Aan de overzijde probeerden Penneman en Bongiorno de bakens te verzetten.
De bezoekers kwamen terug tot 99-97, maar in de slotfase haalde Scherpenheuvel het met 105-97-cijfers.

Nieuwkomer Amaury Guillaume.
Bij Landen stond Amaury Guillaume pas de tweede keer in de ploeg.
“Hoewel ik nieuw ben in de ploeg (Guillaume komt over van Welkenraedt, red.), ben ik toch al helemaal geïntegreerd.
Ik merkte dat er een echte derbysfeer in de zaal was. In de aanvangsfase hebben we het laten liggen. De thuisploeg plaatste ons op een achterstand en die konden we nooit helemaal ongedaan maken. We kwamen nog wel dichtbij, maar in de slotfase kon Scherpenheuvel ons toch de drie punten afsnoepen. Jammer, want deze ploeg heeft wel mogelijkheden.

Snelle ploeg.
Bij Clem Scherpenheuvel was men tevreden met de derde seizoenszege. Coach Christoff Janssens zag dat het goed was. “We hebben misschien niet de grootste ploeg in tweede landelijke, maar we hebben wel een snelle ploeg. Die snelheid was een grote troef. Voor de rust konden we het insidewerk van Landen behoorlijk aan banden leggen. Penneman werd beperkt in zijn actieradius. Ik maak me enkel wat zorgen over Jorn Cornelissen. Hij liep op het einde een hoofdwonde op. Hopelijk wordt het geen vervolgverhaal. Met drie op vier kunnen we alleszins spreken van een degelijke start.”
(Erik Vandeweyer – Het Laatste Nieuws)

Kwarten: 26/21 – 26/25 – 25/23 – 26/28
Vrijworpen + DriepuntersScherpenheuvel: 24/32 + 5 – Landen: 17/25 + 9
Landen: Xavier Penneman 29 – Carmelo Bongiorno 24 (5 x 3) – Amaury Guillaume 16 (3 x 3) – Rémy Penneman 14 – Ilias Abaechin Temsamani 7 (1 x 3) – Sélah-Carmel Issiyo-Lilongo 3 – Ayrton Van Ceulebroeck (CAP) 2 – Michaël Diet 2 – David Wellens 0 – Arne Lesuisse 0
Coach: Stefan Klinkers

Begin met Chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen we je van dienst zijn?