03-08-2019: Heren A: Cobra Schoten – LSV Basket Landen A 61-70

BEKER VAN VLAANDEREN : COBRA SCHOTEN A / LSV BASKET LANDEN A :  61 / 70

De eerste wedstrijd, in het kader van de Beker van Vlaanderen, werd met succes afgewerkt. Alhoewel de uitslag dit ogenschijnlijk niet laat vermoeden, kwam deze overwinning er toch wel met enige moeite. Gestart zonder Penneman maar vooral omdat de vrijworpen niet keurig werden omgezet, kon Cobra aanvankelijk wedijveren met LSV De inbreng van Penneman bracht verbetering zowel in aanval als verdediging wat resulteerde in een 14/19 bij het eind van het 1ste kwart. Schoten repliceerde evenwel gepast en kon bij de rust een kleine voorsprong uitbouwen (37/32). LSV hernam het 3de kwart met een droge een 0/10 – wat beslissend bleek voor het eindresultaat. Schoten kon de opgelopen achterstand wel nog gevoelig milderen maar Landen bleef steeds een kleine voorsprong houden en kon uiteindelijk nog vlot de overwinning binnenhalen. Bij LSV maakte de 15-jarige Abaechin zijn debuut in de ploeg en niettegenstaande hij niet tot scoren toekwam volbracht hij zijn verdedigende taak uitstekend zodat dit eerste aantreden als geslaagd mag worden aangezien.

Kwarten = 14/19 – 23/13 (37/32) – 16/23 (53/55) en 8/15 (61/70). VW LSV 15/30 – Cobra 20/38

Landen = Rousseau 2 – Bongiorno 19 (2X3) – Smets – Huynen 19 – Van Ceulebroeck 1 – Abaechin – Robben – Diet 9 – Penneman 20