21-04-2018: LSV Basket Landen verslagen van het weekend

LSV BASKET LANDEN A / BC GRIMBERGEN A :  83 / 71

N een minder 1ste kwart zette LSV wel een goed 2de kwart neer waardoor het bij de rust een geruststellende voorsprong kon opbouwen. Het slaagde er zelfs in een voorsprong van 20 punten te verwerven wat een vlotte zegen liet veronderstellen. Niets daarvan, Grimbergen pakte uit met gevechtsbasket en de thuisploeg verloor zijn concentratie en hierdoor hingen de bordjes op 2’ van het einde op 77/75. De goed leidende referees straften ruwe spel af waardoor Landen in de slotfase de overwinning toch wel, via het goed omzetten van de vrijworpen, kon vastleggen

Kwarten = 18/21-28/17-20/18-117/27 – Vrijworpen LSV 26/34 – Grimbergen 19/34

Landen = Vandegaer Bram – Wellens 2 – Smets 5 – Huynen 30 (1X3) – Van Ceulebroeck  – Ignoul 6 (1X3) – Robben Piet 8 –  Diet 26 (2X3) – Beckers 6 (1X3)

U 21  LSV BASKET LANDEN  / BCT OVERIJSE :  69 / 64

Prachtige revanche op de nederlaag uit de heenwedstrijd. De overwinning is er nochtans met moeite gekomen en werd pas in het 4de kwart vastgelegd. De twee eerste kwarten werden door Overijse beheerst. Na de appelsientjes maar vooral in het 4de kwart beheerste LSV het spelbeeld en werd de achterstand weggewerkt en omgezet in een kleine overwinning. Hiermee behouden onze U 21 zicht op de provinciale kampioenentitel.

Kwarten : 21/26 – 11/12 – 16/14- 21/12 – Vrijworpen LSV 17/36 – Overijse 12/20

Landen = Van Cauwenbergh 9 (1X3) – Daouani 5 (1X3) – Sterkendries 7 – Wellens 10 – Stas 11 – Ignoul 21 (2X3) – Lauwereys – Neven 6

U 18 LSV BASKET LANDEN / EVERSE DINO’S :  61 / 56

Onze cadetten bewijzen met deze overwinning tegen de voorlopige leider uit de reeks, hun goede vooruitgang. Zij namen dan ook de 3 van de 4 kwarten voor hun rekening en dit met een beperkte kern. Belangrijk hierbij is dat alle 7 spelers tot scoren kwamen en dat de vrijworpen keurig werden omgezet. (12/18);

Kwarten = 17/15 – 17/12 – 19/22 – 8/7

Landen = Dewelde 14 (1X3) – Grymonprez 9 – Ntumba 6 – Scott 2 – Molteni 2 – Hoquet 5 – Issiyo 23

U 14 LSV BASKET LANDEN / BC GRIMBERGEN :  64 / 48

In de heenwedstrijd verloor LSV op Grimbergen met 62 / 57… Het openingskwart in deze terugwedstrijd was overdonderend en precies in dit kwart legde de thuisploeg reeds zijn zege vast. In het 2de kwart kon Grimbergen het tij enigszins doen keren en halveerde het zijn opgelopen achterstand. Het kon evenwel niet op dezelfde elan verdergaan zodat Landen zijn voorsprong opnieuw kon vergroten.

Kwarten : 23/11 – 12/18 – 14/10 – 15/9 – Vrijworpen LSV 6/13 – Grimbergen 4/12

Landen : Collen  – Mirzojan – Wauters  – Degezelle – Wesolowski  – Collette  – Spelmans S.  – Rossi  – Van der Mijnsbrugge

U 12 B : LSV BASKET LANDEN / LUBBEEK B.BALL STARS : 75 / 31

Tweede opeenvolgende spraakmakende overwinning van onze meisjesploeg tegen medeleider Lubbeek. Reeds in het 1ste kwart liet de thuisploeg zijn tegenstrever ter plaatse en in de volgende twee kwarten bleef het met een strenge defensie het gebeuren beheersen. In het 4de kwart drukte het opnieuw door met snel en fysiek basketbal waartegen Lubbeek weinig of geen verhaal had.

Kwarten : 17/4 – 16/10 – 16/9 – 26/8 – Vrijworpen LSV 1/2 – Lubbeek 1/8

Landen = Quintens – Olaerts – Wauters – Feier  – Olenga  – Manghelinckx  – Meyers  – Rossi