18-09-2021: HSE B – Seniors (Beker van Vlaanderen)

Een onuitgegeven ploeg van Landen door blessures en andere verplichtingen moest het in de eerste ronde van de beker van Vlaams-Brabant opnemen tegen Scherpenheuvel B.

HOME VISIT SCORE
Clem Scherpenheuvel B LSV Basket Landen B 56 – 62

Het was duidelijk dat er gezocht moest worden naar de automatismen bij onze B-ploeg.
Scherpenheuvel kon gaandeweg de eerste helft uitlopen waardoor onze troepen tegen een achterstand van 14 punt aankeken bij de rust (38-24).
Na herbronning en tactische aanpassingen tijdens de rust kwamen onze spelers met veel meer grinta uit de kleedkamer en grepen Scherpenheuvel meteen bij de keel in het 3e kwart (11-26) waardoor ze met een punt voorsprong het laatste kwart in konden gaan.
Meer en meer nam de fysieke paraatheid de overmacht.
Het was duidelijk dat de fut er uit was bij Scherpenheuvel en dat ze de gaten in hun zoneverdediging niet meer konden toelopen.
Landen kon zo de zege binnenrijven en stoot zo door naar de volgende ronde.
(Coach HSE B)

Kwarten: 19/13 – 19/11 – 11/26 – 7/12
Vrijworpen + Driepunters: Scherpenheuvel: 1/13 + 2 – Landen: 4/13 + 2
Landen: Hannes Ignoul 21 – Arnout Roosen 16 (1 x 3) – Leander Warnant 14 (1 x 3) – Gijs Swillen 6 – Abraham Smets 3 – Sven Manghelinckx 2 – Sam Daouani 0
Coach: Christophe Baeb