09-03-2019: Heren A: LSV Basket Landen A – TW Diest 75-68

LSV BASKET LANDEN A / T.W. DIEST A :  72 / 68

Met in het achterhoofd de nederlaag in Diest met 30 punten verschil, nam LSV een sterke start en nam het reeds in de 1ste helft een ogenschijnlijke beslissende voorsprong via een onhoudbare Penneman. In het 2de kwart bleven de ploegen aan elkaar gewaagd met een 44/34 stand tot gevolg. Een gehandicapte thuisploeg – zonder Bongiorno en Van Ceulebroeck – snakte naar zijn tweede adem en Diest nam de gelegenheid te baat – ook al met de hulp van  het scheids- rechtersduo (7 fouten voor LSV – 0 voor Diest ?) om de achterstand te milderen tot 57/55. In het slotkwart bleef Diest slaagde erin om aan de leiding te komen  (61/62 en 65/66). Een nederlaag werd even gevreesd voor Landen dat, met sterk verdedigend werk, het aanvallend werk van Diest kon verstoren. Een sobere Rousseau, met 2 opeenvolgende afstandshots, en Robben – met een inlegger én een vrijworp – ontpopten zich tenslotte tot wedstrijdwinnaars van deze wedstrijd.

Kwarten = 26/15 – 18/19 – 13/21 – 15/13 – vrijworpen LSV 19/33 – Diest 14/21

Landen = Rousseau 9 (1X3) – Wellens 2 – Smets – Huynen 16 – Klinkers 6 (2X3) – Piet Robben 3 – Diet 4 – Penneman 32